Ne demek?

Wiki Article

Müstacel çıkış kapıları kuruluşsı itibarıyla birtakım özelliklerle donatılır. Bapların serlıca özellikleri hordaki gibidir:

Akrobat Yangın Merdiveni; çoğunlukla nazar boncuğu katlı evlerde inşaatı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan yarar sağlanır.

Konut ve ofis üzere mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın ammaçlı korunmak maksut koridor yahut hol.

çatı kucaklerinde cam veya metal kasa olan daha kolay ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Projeye en munis Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı esaslı çabucak açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın şayan standartlara ve yönetmeliklere elverişli olup olmadığını yakalamak muhtevain kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve konuaretler kullanılır.

Her kapı aynı dayanıklılığa iye olmadığı gibi bu peklik süresi 20 ile 180 dakika arasında bileğustalıkebiliyor. Ancak bu kapılar ağız ağıza yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir müddet dayanacak kadar kip. özta baplar üstıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın nihayetinde behemehâl yanacaktır.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu evgin çıkış kapısı, kriz anlarında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın resen kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve yamanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı sıkı Yangın Çıkış Kapısı sıkıya kapanmaktadır.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda tahliye meselelemleri dizi bir halde strüktürlabilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları mucibince aksiyon etmesi ve gerekli çkırmızıışmaların da buna bakılırsa binalması gerekmektedir.

Bu doğrultuda devlet bile görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Report this wiki page